Receptműves receptje

Könnyen és gyorsan elkészíthető zöldségfasírt, amely finom önmagában, saláta mellé köretnek vagy főzelékhez feltétként, de készíthetünk mellé akár bolognait is, vagy szószos gombócokat.
Ennél a receptnél nem fontos az összetevőket grammra kimérni, inkább csak egy iránymutatás az adagra vonatkozóan, a fő szempont, hogy a massza összeálljon, ha a kezünkkel összenyomjuk, könnyen tudjunk belőle golyót formázni. A megadott mennyiségek kb. 10 fasírthoz elegendőek.

Hozzávalók:

1 nagyobb (kb. 160 g) sárgarépa
5 evőkanál Nature Cookta Gluténmentes Zabpehely
3 evőkanál Nature Cookta Gluténmentes Zabpehelyliszt
1 teáskanál Nature Cookta Himalája só
1/4 teáskanál őrölt bors
1 teáskanál szárított zellerlevél (lehet friss is aprítva)
1 teáskanál szárított petrezselyem (lehet friss is aprítva)
1 teáskanál szárított lestyán (lehet friss is aprítva)
kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

1. Tisztítsuk meg a répát és reszeljük le sajtreszelőn vagy konyhai aprítóval aprítsuk finomra.
2. Adjuk a reszelt répához a fűszereket (só, bors, petrezselyem, zeller), majd keverjük össze alaposan.
3. Adjuk a keverékhez a zabpelyhet és a zabpehelylisztet, majd gyúrjuk, dolgozzuk össze, amíg a kezükben összenyomva egyben marad a massza. Ha túl nedves, adjunk még hozzá zabpelyhet vagy zabpehelylisztet, ha száraz, akkor 1-2 teáskanál vizet.
4. A masszát jól összenyomva formázzunk diónyi gombócokat.
5. Egy serpenyőben melegítsünk kókuszolajat és süssük ki a répafasírtokat, majd szedjük ki papírtörlőre lecsepegni.

Praktikák:

– a masszába tehetünk egy fél szál aprított, halványított zellerszárat is
– más fűszerekkel is készíthető, ízlés szerint

Recept
recipe image
Recept neve
Zabpelyhes répafasírt
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő