Receptműves receptje

Ezt a süteményt érdemes egy kicsit „alul” sütni, úgy még szaftosabb, ragacsosabb a végeredmény.

Hozzávalók kb. 11×24 cm-es kenyérsütő formára:

75 g Nature Cookta Gluténmentes Zabpehelyliszt
15 g Nature Cookta Mandulaliszt
30 g Nature Cookta Gesztenyeliszt
5 g Nature Cookta Bambuszrost
20 g Nature Cookta Holland kakaópor
20 g kókuszvirágcukor
80 g nádcukor (porcukorrá őrölve)
30 g N&Z Kókuszolaj (kókuszzsír folyékony állapotban)
5 g sütőpor (foszfátmentes)
1 teáskanál frissen facsart citromlé
1,5 dl (150 g) víz
csipet őrölt vanília, vagy tonkabab
30 g étcsokoládé (vegán) felaprítva

Elkészítés:

1. Egy keverőtálba mérjük ki a liszteket (zabpehely, mandula, gesztenye), a bambuszrostot, a kókuszvirágcukrot, a nád porcukrot, a vaníliát (vagy a reszelt tonkababot) és a sütőport, majd szitáljuk hozzá a kakaót és keverjük össze a szárazanyagokat.
2. Aprítsuk fel a csokoládét, sütőpapírral béleljük ki a sütőformát.
3. Adjuk a szárazanyagokhoz a vizet, a citromlevet, a kókuszolajat és keverjük össze alaposan a masszát, ne maradjanak benne csomók, majd forgassuk bele az aprított csokoládét.
4. Tegyük át a masszát a kibélelt formába, terítsük el egyenletesen és 190 fokon süssük készre 15-20 perc alatt. 15 perc után csak akkor süssük további 5 percet, ha tűpróbánál nagyon nedves még a tészta.
5. A kész süteményt sütőpapírral együtt vegyük ki a formából és szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni, ekkor vegyük le róla a papírt. Egy éjjelt hűtőben is tölthet -jól záródó dobozban-, mielőtt felvágjuk.

Praktikák:

– változatos fűszerezéssel (őrölt fahéj, szegfűszeg) is ízesíthető
– olvasztott és 1 teáskanál N&Z Kókuszolajjal elkevert csokoládéval is dekorálhatjuk a tetejét

Recept
recipe image
Recept neve
Brownie
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő