Receptműves receptje
A rögös túró jelleg eléréséhez tegyünk félre a megfőtt quinoából 1-2 evőkanálnyit és a mixelés után a krémhez keverve többféle állagot érhetünk el…
Hozzávalók 4 személyre:
100 g Nature Cookta basic Quinoa
1/2 lilahagyma
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál Nature Cookta Himalája só
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1-2 teáskanál frissen facsart citromlé
1/2-1 dl víz
1 teáskanál N&Z Kókuszolaj (folyékony állapotban)
csipet bors
Elkészítés:
1. Főzzük meg a quinoát dupla mennyiségű vízben (nagyon alacsony lángon, fedő alatt 15-20 percig), majd hagyjuk kihűlni.
2. Adjuk a quinoához a fűszereket (őrölt kömény, pirospaprika, bors, só), a citromlevet és az olajat, majd indulásként 1/2 dl vízzel botmixerrel pürésítsük a krémet. Ha túró jelleggel rögösebben szeretjük a körözöttet, akkor kevésbé mixeljük, ha krémesebb állag a cél, akkor adható hozzá még egy kevés víz és hosszabb ideig dolgozzuk össze.
3. Szeljük apróra a lilahagymát és keverjük össze alaposan a krémmel.
Praktikák:
-a lilahagymával nagyon hasonlít az eredeti ízre, de bátran elhagyható, anélkül is finom
-fenti recept alapján kölesből is elkészíthető a krém