Receptműves receptje

Lehet variálni a zabpehely méretével, ha zabkorpából, vagy apró szemű zabpehelyből készítjük mazsola nélkül, kakaó szórással, akkor nagyon hasonlít a tejbegrízre. Ha csak nagyszemű zabpehellyel készítjük és dupla adag kókusztejszínnel, akkor a tejberizsre hasonlít, ha pedig vegyesen, mint ebben a receptben, akkor pedig az egyik legfinomabb zabkása lesz belőle…

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Áztassuk be a mazsolát forró vízbe.
2. Egy kis lábasba mérjük bele a száraz összetevőket és a kókuszkrémet, majd öntsük fel forró vízzel, adjuk hozzá a lecsöpögtetett mazsolát és kis lángon, gyakori keverés (manuális,
kézi habverővel) mellett forraljuk fel és pár másodpercig folyamatosan kevergetve forraljuk
össze (közben kissé be is sűrűsödik).
3. Zárjuk el a hőt alatta és hagyjuk pihenni 10-15 percig (közben még tovább sűrűsödik, ha túl sűrűnek érezzük, keverjünk hozzá pár evőkanál vizet).

Praktikák:

– a mazsola opció, a cukor mennyisége ízlés szerinti, illik hozzá többféle süteményfűszer
(vanília, szegfűszeg, fahéj, gyömbér), aszalt, vagy friss gyümölcs, de önmagában is
nagyon finom
– paleo étrend esetén a nádcukor helyett használjunk kókuszvirágcukrot

Recept
recipe image
Recept neve
Zabkása (glutén- és tejmentes, vegán)
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő