Receptműves receptje

Hagyományos, békebeli, tapsikolt krumplis pogácsa vegán, gluténmentes változatban. Lehet kísérője levesnek, főzeléknek, de önmagában is finom csemege és mivel nem szükséges keleszteni (élesztőmentes), így gyorsan el is készül.

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Pucoljuk meg a krumplit és vágjuk apró kockákra, majd tegyük edénybe, öntsük fel forró vízzel és egy teáskanál sóval főzzük meg, amíg megpuhul.
2. Amikor megfőtt a krumpli, szűrjük le, tegyük egy keverőtálba és villával törjük össze egészen finomra, majd terítsük szét kissé, hogy tudjon kihűlni.
3. Mérjük a liszteket a kihűlt tört krumplira, adjuk hozzá az olajat és a sót és nyomkodjuk tésztagombóccá (enyhén törős).
4. Tegyük a tésztát két sütőpapír közé és nyújtsuk 1-1,5 cm vastagra, a pogácsaszaggatóval mintázzuk a felületét, majd szaggassuk ki. A maradék tésztát formázzuk újra gombóccá és szaggassuk ki a pogácsákat, amíg el nem fogy a tészta.
5. Gyújtsuk be a sütőt 200 fokra, béleljük ki a tepsit sütőpapírral és tegyük rá a kiszaggatott pogácsákat, majd süssük 10-15 percig az egyik oldalát, majd vegyük ki a tepsit a sütőből, óvatosan forgassuk meg a pogácsákat és a másik oldalukon is süssük további 10-15 percig, amíg aranybarna színt kapnak.

Praktikák:

– használhatunk más, nem túl erős ízű olajat is
– szárított, vagy friss zöldfűszerekkel fűszerezhetjük ízesíthetjük is a masszát

Recept
recipe image
Recept neve
Békebeli krumplis pogácsa (glutén-, tej- és tojásmentes, vegán) kb. 25 db 4,5 cm-es
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő
Átlagos értékelés
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)