Receptműves receptje

A klasszikus, főtt csicseriborsóból készült finomság gyors, még krémesebb változata sietős napokra, vagy csak úgy bármikorra…

Hozzávalók:

75 g Nature Cookta Gluténmentes Kölesliszt
75 g csicseriborsóliszt
550 ml víz
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szezámpaszta (tahini)
csipet Nature Cookta Himalája só
csipet tört bors

Elkészítés:

1. Egy főzőedénybe mérjük ki a liszteket, reszeljük hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá a vizet
és folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről.
2. Manuális, kézi habverővel keverjük hozzá a tahinit és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint (ha
túl sűrű, adjunk még hozzá kevés vizet).
3. Őrölt pirospaprikával, kevés olívaolajjal és friss citromlével meglocsolva tálaljuk.

Praktikák:

– jól illik hozzá a fekete só enyhén tojásos íze
– fokhagyma nélkül is finom és tetszés szerint, akár indiai fűszerezéssel is készíthetjük

Recept
recipe image
Recept neve
Gyors hummusz
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő