Avokádókrémes torta
Beküldte: Forgács Klára
Elkészítési idő: kb. 40 perc + 20 perc sütés +1 óra hűtés
Hozzávalók 8 szelethez:
Tészta:
- 60 g sütőtök
- 30 g Nature Cookta Kókuszolaj
- 30 g kókuszvirágcukor
- 30 g méz
- 2 tojás
- 30 g Nature Cookta Lenmagliszt
- 30 g Nature Cookta Tápióka Keményítő
- 20 g Nature Cookta Holland Kakaó
- 1 kk. (4 g) Nature Cookta Szódabikarbóna
- csipet só
Krém:
- 2 db avokádó (120 g tisztítva, magozva)
- 1 lime héja és leve
- 20 g Nature Cookta Kókuszolaj
- 80 g méz
- 2 g Nature Cookta Pektin
- 200 ml növényi tej
Elkészítés:
Botmixerrel összeturmixolom a nyers, lereszelt sütőtököt, mézet, és kókuszolajat. A tojássárgájákat és a kókuszvirágcukrot habverővel krémesre keverem. A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval habbá verem. Összekeverem a száraz hozzávalókat, belekanalazom a sütőtökös keverékbe, hozzáadom a tojássárgájás krémet, majd óvatosan beleforgatom a tojásfehérjehabot is. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelem, majd beleöntöm a masszát. 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütöm-tűpróbával ellenőrzöm.
Közben elkészítem a krémet:
Egy tálba belereszelem a lime héját, belecsavarom a levét, hozzáadom az avokádót és a mézet. A növényi tejbe belekeverem a pektint, felforralom, 2-3 percig főzöm. Miután langyosra hűlt, hozzákeverem a kókuszolajat, majd az avokádós keverékhez öntöm és botmixerrel simára turmixolom. Ezután a tortalapot megkenem a lágy krémmel, hűtőszekrényben hagyom megszilárdulni.
A mennyiségek 16 cm-es tortaformára vonatkoznak, 22 cm-es formához duplázzuk a mennyiséget.