Laczkó Zsuzsanna receptje

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szárazanyagokat egy tálba mérjük, alaposan elvegyítjük. A puhára főtt burgonyát még langyos állapotban a zsírral és tojásokkal krémessé mixeljük, majd a tálban lévő szárazakra öntjük és spatulával elkeverjük. Várunk vele pár percet, hogy bedagadjon, ezután kézzel összegyúrjuk. Hideg helyre pihenni tesszük a tésztát minimum egy-két, de inkább több órára vagy akár egy egész napra. A hűtőből elővéve, kevés bambuszrosttal alá-fölé lisztezve szilikon lapon nagyjából egyenlő méretű, körülbelül 100 gramm súlyú kis cipókat, zsemléket formázunk. Tetejüket éles késsel bevágjuk, tojássárgájával lekenjük, majd sütőlapra helyezzük. Ne legyenek túl közel egymáshoz, mert sütés közben bedagadnak, megnőnek, híznak. 200 Celsius fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük, rácson hűtjük ki őket. Valódi császárzsemle élmény glutén és élesztő nélkül!

Recept
recipe image
Recept neve
Császárzsemle
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő
Átlagos értékelés
31star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)