Receptműves receptje

A májgaluska leves könnyed és egyszerű alternatívája, amely ízében hordozza az eredeti változat ,,hangulatát”.

Hozzávalók:

Leveshez:
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 szál szárzeller
1 csomag petrezselyem (friss, ha elérhető, de szárított is jó)
Nature Cookta Himalája só fehér
tört bors
1-2 mokkáskanál szárított majoránna
olívaolaj (extra szűz)

,,Májgaluskához”:
30 g Nature Cookta Tökmagliszt
30 g Nature Cookta Gluténmentes Zabpehelyliszt
30 g Nature Cookta Gluténmentes Kölesliszt
1 mokkáskanál szárított majoránna
1 mokkáskanál Nature Cookta Himalája só fehér
tört bors
kb. 0,5-1 dl víz

Elkészítés:

1. Tisztítsuk meg a répákat és aprítsuk nagyobb kockákra, a zellerszárat is vágjuk hasonló méretűre.
2. Egy-kettő evőkanál olívaolajon pirítsuk meg a felszelt zöldségeket, fűszerezzük, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje és fedő alatt főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek.
3. Amíg fő a leves, készítsük el a ,,májgaluskát” egy kis tálban mérjük ki a liszteket, fűszerezzük, öntsük hozzá először fél deci vizet és keverjük össze alaposan, ha szükséges, fokozatosan adagolva és összekeverve adjunk hozzá annyi vizet, hogy keményebb nokedli tészta állagú legyen.
4. Amikor megfőttek a zöldségek, kanál segítségével szaggasunk pici galuskákat a forrásban lévő levesbe, várjuk meg míg feljönnek a galuskák a leves felszínére, utána elzárhatjuk a hőt alatta.

Praktikák:

– ha lehetőség van rá, használjuk friss zöldfűszereket, de a szárított is jó
– a galuskák szaggatásánál a kanalat óvatosan mártsuk minden darab után a levesbe, így könnyebben leesnek róla

Recept
recipe image
Recept neve
Májgaluska jellegű leves
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő