“Mindenmentes” zabkeksz
Beküldte: Putóckzi Gáborné
(kb. 25 db)
Hozzávalók:
- 10 dkg méz
- 15 dkg margarin
- 5 dkg gluténmentes étcsokoládé
- 5 dkg Nature Cookta Holland Kakaópor
- 10 dkg Nature Cookta Kókuszliszt
- 15 dkg gluténmentes zabpehely
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- fél teáskanál Nature Cookta Szódabikarbóna
- 1 csipet Nature Cookta Himalája só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. A kókuszlisztet keverjük el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A margarint a mézet és a csokoládét megolvasztjuk, majd összekeverjük a száraz alapanyagokkal. Tegyük fél órára a hűtőbe pihenni. A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és egy villa segítségével lelapítjuk. Előmelegített sütőben 175 °C-on, 10-15 perc alatt megsütjük.
Mindenmentes: nem tartalmaz glutént, tejet, cukrot!