“Mindenmentes” zabkeksz

Beküldte: Putóckzi Gáborné

(kb. 25 db)

Hozzávalók:

  • 10 dkg méz
  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg gluténmentes étcsokoládé
  • 5 dkg Nature Cookta Holland Kakaópor
  • 10 dkg Nature Cookta Kókuszliszt
  • 15 dkg gluténmentes zabpehely
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • fél teáskanál Nature Cookta Szódabikarbóna
  • 1 csipet Nature Cookta Himalája só

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. A kókuszlisztet keverjük el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A margarint a mézet és a csokoládét megolvasztjuk, majd összekeverjük a száraz alapanyagokkal. Tegyük fél órára a hűtőbe pihenni. A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és egy villa segítségével lelapítjuk. Előmelegített sütőben 175 °C-on, 10-15 perc alatt megsütjük.

Mindenmentes: nem tartalmaz glutént, tejet, cukrot!