Receptműves receptje

Egyszerű és gyors, kevert tésztás sütemény, melyet még különlegesebbé tesz a vékonyra szelt és tetején megsült körte. Szaftos, puha, könnyen szeletelhető és nem tartalmaz glutént, tejterméket, tojást sem.

Hozzávalók:

150 g Nature Cookta Gluténmentes Zabpehelyliszt
50 g Nature Cookta Mandulaliszt
10 g Nature Cookta Holland Kakaópor 20-22%
100 g kókuszvirágcukor
20 g kókuszolaj (kókuszzsír folyékony állapotban)
10 g sütőpor
1/2 mokkáskanál Nature Cookta Étkezési Szódabikarbóna
1 teáskanál frissen facsart citromlé
2 dl víz

Elkészítés:

1. Mossuk meg a körtét, vágjuk ketté, vegyük ki a magházát és szeleteljük fel vékony félkarikákra és tegyük félre.
2. Egy keverőtálba mérjük ki a liszteket (zab, mandula), a kókuszvirágcukrot, a sütőport és a szódabikarbónát, szitáljuk hozzá a kakaót és keverjük össze a száraz anyagokat.
3. Béleljük ki a sütőformát (kenyér, vagy lehet őzgerinc) sütőpapírral, majd gyújtsuk be a sütőt 180 fokra.
4. Adjuk a száraz anyagokhoz a kókuszolajat, a vizet és a citrom levét, majd keverjük össze alaposan a masszát, ne maradjanak benne csomók.
5. Tegyük át a masszát a sütőpapírral bélelt formába, terítsük el rajta egyenletesen a felszeletelt körtét és 180 fokon süssük készre 30-35 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy nem túl ragacsos-e a tészta, ha igen, akkor további 5 percig süssük.
6. A sütőpapírral együtt emeljük ki a formából és hagyjuk kihűlni, a papírt csak ezután távolítsuk el és szórjuk meg porcukorral a süteményt szeletelés előtt.

Praktikák:

– kókuszvirágcukor helyett sima, vagy nyers nádcukorral is finom
– változatos fűszerezéssel (őrölt fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió), vagy kezeletlen citrom- és narancs reszelt héjával is ízesíthető

Recept
recipe image
Recept neve
Körtés-kakaós sütemén
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő