Keksztelen keksztekercs

Beküldte: Székesvári Erika

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 evőkanál darált mandula
  • 1­-2 evőkanál Nature Cookta Mandulaliszt
  • 1 evőkanál Nature Cookta Kókuszliszt
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • vaníliaaroma
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál Nature Cookta Kakaópor
  • csipet só
  • 1 deciliternyi fekete kávé
  • 5 dkg puha vaj

Töltelék:

  • 12 dkg puha vaj
  • 2-­3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kókuszreszelék

A tészta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük, és a fekete kávét apránként adagolva hozzá (vigyázva, nehogy túl lágy legyen) az egészet összegyúrjuk. Jól formázható, de nem túl puha masszának kell lennie. Hűtőbe téve kicsit állni hagyjuk.)
Addig a töltelékhez külön egy tálban a vajat habosra keverünk a porcukorral, és a kókuszreszelékkel.
Egy jó darab alufóliát leterítünk, megszórjuk kókuszreszelékkel, és a tésztát erre terítjük. Lehet sodrófával is nyújtani, de lehet vizes kézzel is kiegyengetni, kb. 4­-5 mm vastagságú szögletes lappá. Rákenjük a tölteléket és a fólia segítségével óvatosan, de határozott mozdulatokkal feltekerjük. Szükség szerint a külsejét megszórhatjuk még kókuszreszelékkel, hogy jól beborítsa majd fóliával becsomagolva hűtőbe tesszük. A legjobb, ha egy éjszakán át áll, hogy jól összeérjenek az ízek.

A recept négy személyre elegendő desszert.
Elkészítési ideje 30 perc, ha hűtési időt nem számoljuk.