Diós-lekváros nudli
Beküldte: Ambrus Anett
Hozzávalók:
- 2 db M-es méretű tojás
- 5 dkg Nature Cookta Szezámmagliszt
- 5 dkg Nature Cookta Kókuszliszt
- 5 púpos ek. darált dió
- tetszés szerinti mennyiségű Nature Cookta Eritrit
- házi lekvár
A liszteket összekeverjük, a tojásokat villával felverjük és kézzel egy formázható masszát gyúrunk. Meggynyi darabokat csipkedünk a tésztából, és enyhén nedves kézzel kisujjnyi rudakat formázunk belőle.
Forrásban lévő vízbe pakolgatjuk és kb. 3 percig főzzük közepes lángon. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor leszűrjük és félretesszük hűlni .
Elkészítjük a bundáját:
Felforrósított teflon serpenyőbe szórjuk a darált diót és néhány keverés – forgatás – után ezt is félretesszük.
A diót elkeverjük az eritrittel, beleforgatjuk a tésztát és tálaljuk.
A megadott mennyiség 3 fő részére elegendő.
Kb. 20 perc alatt elkészül, tovább tart megformázni, mint amíg megfő a tészta 🙂