Hozzávalók a szezámmaglisztes, csirkés pitéhez:
a tésztához:
150 g Nature Cookta Szezámmagliszt
50 g kesudió
50 g Nature Cookta Tápióka keményítő
¼ kk. Nature Cookta Szódabikarbóna
1 tk. citromlé
nagy csipet só
100 g N&Z Kókuszolaj
2 M-es méretű tojás
a töltelékhez:
1 fél csirkemell
kis csokor spárga
2 újhagyma, zöld szárával együtt
2 tk. fűszerkeverék
kis csokor friss petrezselyem
Nature Cookta Himalája fehér só
frissen őrölt fehér bors
7 L-es méretű tojás
2 dl mandulatejszín
1 dl mandulatej
a spárgához:
kb. 1,5 liter víz
fél citrom leve
csipet só
a fűszerkeverékhez:
ízlés szerint rozmaring, kakukkfű, borsikafű, bazsalikom, tárkony
a forma kikenéséhez:
N&Z Kókuszolaj
A pite elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órára hűtőbe tesszük. A spárga fás végét eltávolítjuk, sós, citromos vízben roppanósra pároljuk. Leszűrjük és 1,5 cm-es darabokra vágjuk. A csirkemellet felkockázzuk, az újhagymát felkarikázzuk. Kókuszolajjal kikenünk egy 28 cm átmérőjű, fém, kivehető aljú pitesütő formát. A tésztát a formába egyengetjük. Beletesszük a húst, az újhagymát, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet. A tojásokat a mandulatejszínnel, a tejjel, 2 tk. fűszerkeverékkel, sóval, borssal összekeverjük, a tésztára öntjük. A pitét 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Paradicsom salátával tálaljuk.
Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.