Laczkó Zsuzsanna receptje
Hozzávalók:
- 230 gramm sütőben sült sütőtökpép (lehet főzött sütőtök is, de ne legyen túl vizes),
- 20 gramm N&Z Kókuszolaj,
- 10 gramm frissen csavart bio citrom vagy narancs leve,
- 80 gramm Nature Cookta Mandulaliszt,
- 50 gramm Nature Cookta Gluténmentes Zabpehely,
- 15 gramm Nature Cookta Kókuszliszt,
- 15 gramm chia mag őrlemény (chia mag kávédarálón őrölve),
Elkészítés:
A szárazanyagokat kimérjük, majd összekeverjük. A folyékonyakat szintén kimérjük, meglangyosítjuk és a szárazakra öntjük, ezután először kanállal, majd kézzel is összegyúrjuk. Pihentetjük kb. fél órát, formázzuk, tepsibe rakjuk. Előmelegített 180 Celsius fokos sütőben enyhe pirosodásig sütjük. Ekkor egyenként átforgatjuk, visszatesszük néhány percre, hogy a másik fele is kapjon pici piros színt, majd kivesszük a sütőből. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Kívül roppanós, belül omlós.