Receptműves receptje
Többféle gombából készítve az igazi, de természetesen egyféléből is lehet, ízlés szerinti kapor mennyiséggel. Különösen jól illik ehhez a leveshez a hidegen sajtolt tökmagolaj, mivel a gyönyörű színe mellett kiemeli a gombák aromás ízét.
Hozzávalók:
250 g barna csiperke (lehet fehér is)
250 g laskagomba
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
100 g zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1/2 csomag kapor (lehet szárított is, ízlés szerint adagolva)
Nature Cookta Himalája só fehér
tört bors
2-3 evőkanál Nature Cookta Tökmagolaj
Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát vágjuk apróra, a gombákat és a répát szeleteljük vékonyra.
2. Tökmagolajon pirítsuk meg a hagymát, reszeljük hozzá a fokhagymát, majd néhány másodpercig kevergetve pirítsuk.
3. Tegyük a hagymához a sárgarépát, a gombákat és a borsót, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bővel ellepje.
4. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a pirospaprikát, a felaprított kaprot és időnként kevergetve, fedő alatt főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Praktikák:
– paleo étrend esetén a zöldborsót hagyjuk ki a receptből
– kizárólag termesztett, vagy bevizsgált gombát használjunk
– étrendtől függően főzhetünk a levesbe galuskát, vagy apró tésztát is