Receptműves receptje

Ki mondta, hogy a gyümölcsleves nyári étel? A kókusztejes változat vegyesen, mindenféle szezon gyümölccsel, ráadásul langyosan fogyasztva igazi csemege a hűvösebb napokon is.

Hozzávalók 4 személyre:

250 g barack (lapos)
250 g szőlő
250 g körte
250 g szilva
1 szem zöld kardamommag
1 teáskanál friss citromlé
5-6 evőkanál nádcukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1/4 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
3 evőkanál Nature Cookta Special Tápióka keményítő
1/2 liter kókusztej

Elkészítés:

1. Mossuk meg a gyümölcsöket. A szilvát, a meghámozott barackot és a szőlőt magozzuk ki, a körte magházát távolítsuk el és vágjunk mindent közel azonos méretű darabokra.
2. Tegyük a gyümölcsöket egy lábasba, öntsük fel a kókusztejjel és annyi vízzel, ami kényelmesen ellepi.
3. Adjuk a leveshez a fűszereket (citromlé, cukor, fahéj, szegfűszeg) és tegyük fel főni. (Fedő alatt, gyakori keveréssel.)
4. Amíg fő a leves, egy kis tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt 3-5 evőkanál vízzel. Ne legyen túl híg, de könnyen feloldódjon benne és keverhető legyen.
5. Óvatosan kóstoljuk meg a levest, ha szükséges még ízesítő (cukor, citromlé, fűszer), akkor adjuk hozzá és amikor kellemesen fogkeményre puhultak a gyümölcsök, akkor folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a keményítős vizet, majd folytatva a kevergetést forraljuk össze a levessel.

Praktikák:

– kardamommag nélkül is finom, de adhatunk hozzá őrölt, vagy friss gyömbért is
– a receptben írt keményítő mennyiséggel nem lesz túl sűrű a leves
– további idénygyümölcsöt is használhatunk (eper, alma, áfonya, meggy, cseresznye, stb.)
– ha magas savtartalmú gyümölcsökkel dolgozunk, tehetünk a levesbe egy késhegynyi (tényleg apró csipetnyi!) Nature Cookta étkezési Szódabikarbónát

 

 

Recept
recipe image
Recept neve
Gyümölcsleves
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő