Hozzávalók:
- 100 gramm Nature Cookta Gesztenyeliszt,
- 4 gramm Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna,
- 2 gramm Nature Cookta étkezési Citromsav,
- 300 gramm kívül foltos, sárgás-barnás héjú plantain, azaz főzőbanán (pucolva ennyi a súlya)
- 150 gramm sütőben sült sütőtök (nekem Nagydobosi) húsa,
- 95 ml zsírosabb kókusztej.
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 185 Celsius fokra. A gesztenyelisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a szódabikarbónát és citromsavat.
Daraboljuk a főzőbanánt, hozzáadjuk a sütőtök húsát, majd felöntjük kókusztejjel és az egészet krémes, habos állagúra turmixoljuk.
Egy tálba borítjuk a krémet, majd apránként felülről szórva hozzáadagoljuk a lisztet. Vigyázzunk, hogy ne sérüljön a habos állag, óvatosan egy spatula segítségével dolgozzunk. Kiadagoljuk szilikonos formákba, majd sütőben sütjük kb. 55 percig. Az utolsó 10 percben a formákból kifordítjuk, hogy jobban átszellőzzön. Rácson hűtjük!