Gesztenyés piskótatekercs citromkrémmel töltve

Beküldte: Nádházi Bernadett

4 főre

Elkészítés:

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 3 evőkanál édesítő
  • 4 evőkanál Nature Cookta Gesztenyeliszt

6 tojás fehérjét kemény habbá verek. A sárgáját 3 ek édesítővel habosra keverem, majd beleszitálok 4 ek Nature Cookta Gesztenyelisztet és egyneművé keverem. A végén hozzáadom a tojáshab harmadát és robotgéppel beledolgozom hogy fellazuljon az egyébként nagyon kemény massza. A végén óvatosan, ahogy a piskótánál szokás beleforgatom a maradék fehérjét és megsütöm. Ha megsült azonnal konyharuhában feltekerem.

Citromkrém:

  • 3 tojás
  • 2 citrom leve (1 dl)
  • 8 dkg Nature Cookta Kókuszzsír
  • 2 ek méz (én savanyúan szeretem, lehet több is)
  • 1 kk Nature Cookta Tápióka keményítő
  • 1 citrom héja (kezeletlen citromról)

Tejforralóban sűrűre főztem, ha esetleg darabos marad valami miatt botmixerrel mikor elkészült simára lehet keverni. Miután kihűlt megkentem a piskótát és hűtőbe tettem. Jó neki ha egy éjszakát hűtőben pihen, mert a kókuszzsír visszakeményedik és jobban lehet szeletelni. Mennyei, egyszerűen mennyei.

Elkészítési idő: kb. fél óra