Gesztenyés piskótatekercs citromkrémmel töltve
Beküldte: Nádházi Bernadett
4 főre
Elkészítés:
Piskóta:
- 6 tojás
- 3 evőkanál édesítő
- 4 evőkanál Nature Cookta Gesztenyeliszt
6 tojás fehérjét kemény habbá verek. A sárgáját 3 ek édesítővel habosra keverem, majd beleszitálok 4 ek Nature Cookta Gesztenyelisztet és egyneművé keverem. A végén hozzáadom a tojáshab harmadát és robotgéppel beledolgozom hogy fellazuljon az egyébként nagyon kemény massza. A végén óvatosan, ahogy a piskótánál szokás beleforgatom a maradék fehérjét és megsütöm. Ha megsült azonnal konyharuhában feltekerem.
Citromkrém:
- 3 tojás
- 2 citrom leve (1 dl)
- 8 dkg Nature Cookta Kókuszzsír
- 2 ek méz (én savanyúan szeretem, lehet több is)
- 1 kk Nature Cookta Tápióka keményítő
- 1 citrom héja (kezeletlen citromról)
Tejforralóban sűrűre főztem, ha esetleg darabos marad valami miatt botmixerrel mikor elkészült simára lehet keverni. Miután kihűlt megkentem a piskótát és hűtőbe tettem. Jó neki ha egy éjszakát hűtőben pihen, mert a kókuszzsír visszakeményedik és jobban lehet szeletelni. Mennyei, egyszerűen mennyei.
Elkészítési idő: kb. fél óra