Receptműves receptje

Ha épp nincs kéznél kelkáposztalevél, akkor helyettesíthető karfiollevéllel, azzal is nagyon finom.

Hozzávalók 4 személyre:

4-5 db sötétzöld kelkáposztalevél
1 db sárgarépa
3 db krumpli
1 pár vegán virsli (pl. borsófehérjéből)
1 teáskanál köménymag
1 teáskanál fekete kömény
1 teáskanál majoránna
2-3 db babérlevél
1/2 teáskanál őrölt rozmaring
1/2 teáskanál őrölt zsálya
tört bors
Nature Cookta Himalája só fehér
csipet nádcukor
1 teáskanál friss citromlé
2 evőkanál Nature Cookta Gluténmentes Kölesliszt
1 evőkanál N&Z Kókuszolaj

Elkészítés:

1. Mossuk meg a kellevelet, hámozzuk meg a sárgarépát és a krumplit, majd a kellevelet szeljük vékony csíkokra, a répát karikázzuk, a burgonyát kockázzuk fel.
2. A kókuszolajon a köménymagokkal együtt pirítsuk meg a zöldségeket, majd öntsük fel annyi vízzel, ami jól ellepi.
3. Adjuk hozzá a fűszereket (babérlevél, majoránna, rozmaring, zsálya, cukor), ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd időnként átkevergetve, de fedő alatt főzzük, amíg a zöldségek kellemesen megpuhulnak.
4. Amikor a zöldségek elkészültek, adjuk hozzá a felkarikázott virslit és sűrítsük be kissé a levest, ehhez keverjük össze a köleslisztet 2 evőkanálnyivízzel és folyamatosan kevergetve adjuk a leveshez, majd kevergetve főzzük össze (ha nem elég sűrű, adjunk hozzá még egy adag köleslisztes keveréket).
5. Óvatosan kóstoljuk meg, ízlés szerint még fűszerezzük, ha szükséges, majd zárjuk el a hőt a leves alatt.

Praktikák:

– karfiollevéllel is készíthető
– tálalhatjuk önmagában, vagy akár főételként pogácsával

Recept
recipe image
Recept neve
Frankfurti leves
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő