Francia csokitorta paleoósan
Hozzávalók (1 egész tortához = 8-12 szelet):
- 120 g Nature Cookta Kakaóvaj
- 100 g Nature Cookta Kakaópor
- 150 g porrá őrölt Nature Cookta Eritritol
- 1 kiskanálnyi stevia
- 250 g Nature Cookta Kókuszolaj
- fél dl narancslikőr (sütéskor az alkohol elpárolog)
- 6 egész tojás (egyben habbá verve)
Elkészítés:
- Egy 20-22 cm átmérőjű, levehető oldalú tortakarika alsó lapját sütőpapírral lefedjük, és így fogatjuk vissza a keretbe. Megnedvesített papírcsíkkal kibéleljük és kívülről alufóliába csomagoljuk, hogy sütés alatt ne szökhessen bele majd a víz.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- Vízgőz felett felolvasztjuk a kókuszolajat, a kakaóvajat, belekavarjuk a kakaóport, az eritritolt, a likőrt és a steviát, simára keverjük és levesszük a gőzről, hadd hűljön.
- Amíg hűl, az egész tojásokból hosszan, magas fordulaton, kemény habot verünk, majd több részletben hozzákeverjük a langyos, olvasztott csokikrémet.
- A masszát az előkészített, tepsibe helyezett tortaformába töltjük, egy ujjnyi vizet öntünk köré, és az előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük (párolódik!)
- Kihűtjük, kizsaluzzuk, tálalásig hűtőben tartjuk. Hidegen szeleteljük, 8-12 szelet lesz belőle. Friss gyümölccsel, kókuszhabbal, paleoós vanília-öntettel, -fagylalttal… stb. kínáljuk.
- A maradékot felkockázhatjuk, beleforgatjuk a kakaóporba és a mélyhűtőben tárolhatjuk. Finomabb, mint a trüffel (Truffles) csoki!
Elkészítési idő kb. másfél óra