Laczkó Zsuzsanna receptje

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a vanília sodóhoz:

  • fél tasak bourbon vaníliás krémpudingpor
  • 2 tojás sárgája,
  • kb. 6 dl növényi tej,
  • ízlés szerint édesítő (én glicin port használtam),

Elkészítés:

A szárazanyagokat kimérjük, alaposan összekeverjük. A tojásokat feltörjük és villával felverjük. Langyos vízben/növényi tejben feloldjuk a mézet, hozzácsavarjuk a citromlét és a szárazanyagokra öntjük, majd a felvert tojásokat is hozzáadjuk. Alaposan összekeverjük előbb spatulával, amíg folyékony, majd ahogy a lisztek megszívják magukat, kézzel is összegyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük. Szilikon lapon elnyújtjuk, pogácsákat szaggatunk.

A pogácsákat langyosra melegített, folyékony állagú kókuszolajba mártjuk, majd édesítőszeres, darált dióban hempergetjük meg. Ezután kókuszolajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, két rétegben. A rétegek között darált dióval pluszba megszórhatjuk hogy még diósabb legyen.

180 Celsius fokos sütőben kb. 40 perc alatt sül készre. A sütés utolsó tíz percében, ha túlságosan barnulna a teteje, érdemes alufóliával befedni.

A vaníliasodó elkészítéséhez a tojássárgáját a pudingporral kikeverjük, hozzáadjuk a növényi tejet és folyamatos kevergetés közben besűrítjük. Folyékonyabb, azaz sodós állaga lesz, nem dermedős, sűrű puding végeredményt kapunk. Utólag édesítjük egyéni diéta és ízlés alapján.

Recept
recipe image
Recept neve
Aranygaluska
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő