Hozzávalók a mandulalisztes, fügedzsemes kekszhez:
a tésztához:
10 g Nature Cookta Szőlőmagliszt
100 g finomra őrölt mandula
70 g Nature Cookta Mandulaliszt
10 g 20-22%-os Nature Cookta Kakaópor
¼ tk. Nature Cookta Szódabikarbóna
csipet só
1 tk. citromlé
40 g kókuszolaj
1 L-es méretű tojás
60 g Nature Cookta Eritritol
1-2 ek. hideg víz (opcionális)
az összeragasztáshoz:
fügedzsem
a bevonáshoz:
kb. 100-150 g csokoládé
A keksz elkészítése:
A keksz hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, fél órára hűtőbe tesszük. Mandulaliszttel megszórt felületen a tésztát kb. 7 mm vastagra nyújtjuk, 2 cm átmérőjű, kör alakú formával kiszúrjuk. A kekszeket sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rakosgatjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. A kekszeket rácson hagyjuk kihűlni, majd 2-2 darabot fügedzsemmel összeragasztunk. A kekszek tetejét gőz felett felolvasztott csokoládéval bevonjuk, miután a csokoládé megdermedt, jól záródó dobozba tesszük. Egy éjszakát pihentetjük, ezután fogyasztjuk. Szobahőmérsékleten tároljuk.
Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.