soagyon_400Hozzávalók a parajdi sóágyon sült csirkéhez:

1 db konyhakész csirke
1 kg Nature Cookta Parajdi só és egy kevés a fűszeres zsírhoz
1 vöröshagyma, félbe vágva
kis csokor friss kakukkfű
kis csokor friss oregánó
kis csokor friss petrezselyem
5-6 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
50 g puha kacsazsír
a fűszerkeverékhez:
ízlés szerint friss kakukkfű, oregánó

A csirke elkészítése:

A sót egy nagyobb kerámia sütőtálba öntjük, ráhelyezzük a csirkét. A belső üregbe tesszük a petrezselymet, a hagymát, az oregánót, a kakukkfüvet és 1-2 gerezd fokhagymát. A kacsazsírt 4-5 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, és 1 tk. fűszerkeverékkel alaposan kikeverjük. Bemasszírozzuk vele a csirke bőrét. A bőre alá is kenünk a fűszeres zsírból. 200 °C-ra előmelegítjük a sütőt. A húst 35 percig alufóliával lefedve sütjük, majd levesszük a fóliát és további kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.

Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.

Recept
recipe image
Recept neve
Sóágyon csirke
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő