Hozzávalók a parajdi sóágyon sült csirkéhez:
1 db konyhakész csirke
1 kg Nature Cookta Parajdi só és egy kevés a fűszeres zsírhoz
1 vöröshagyma, félbe vágva
kis csokor friss kakukkfű
kis csokor friss oregánó
kis csokor friss petrezselyem
5-6 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
50 g puha kacsazsír
a fűszerkeverékhez:
ízlés szerint friss kakukkfű, oregánó
A csirke elkészítése:
A sót egy nagyobb kerámia sütőtálba öntjük, ráhelyezzük a csirkét. A belső üregbe tesszük a petrezselymet, a hagymát, az oregánót, a kakukkfüvet és 1-2 gerezd fokhagymát. A kacsazsírt 4-5 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, és 1 tk. fűszerkeverékkel alaposan kikeverjük. Bemasszírozzuk vele a csirke bőrét. A bőre alá is kenünk a fűszeres zsírból. 200 °C-ra előmelegítjük a sütőt. A húst 35 percig alufóliával lefedve sütjük, majd levesszük a fóliát és további kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.