Paradicsomos tészta sonkamorzsával
Beküldte: Káró-Gáyer Szilvia
Hozzávalók 4 főre:
Tészta:
- 120 gramm kókusztej
- 1 tojás
- 3 gramm Nature Cookta Himalája só
- 25 gramm Nature Cookta Útifű maghéj
Minden alapanyagot összekeverni és összegyúrni. Tésztanyújtó géppel a 3-as méretig ajánlom nyújtani. Forró, lobogó sós, olíva olajos vízben megfőzzük.
Mártás:
- 1 fej vöröshagyma
- 4 dl paradicsomlé
- 2 db paradicsom
- 100 gramm reszelt mozzarella
- 90 gramm pármai sonka
- 1 maréknyi friss bazsalikomlevél
- 10 gramm Nature Cookta Himalája só
- 2 lapos evőkanál Nature Cookta Eritritol
Az olívaolajon a vöröshagymát üvegesre kell pirítani. A 2 db paradicsomot blansírozzuk, leszedjük a héját, és felkockázzuk, majd a vöröshagymához tesszük. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, majd ízesítjük a sóval, borssal, eritritollal, majd hozzáteszünk néhány friss bazsalikomlevelet. Hagyjuk rotyogni, eközben felszeljük a pármai sonkát csíkokra, majd beletesszük, hagyjuk pár percig, majd kiszedjük a bazsalikomleveleket. Levesszük a gázról és hozzákeverjük a mozzarella sajtot. Majd belekeverjük a tésztát és tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc