Hozzávalók a tökmaglisztes, tökmagos süteményhez:
5 db L-es méretű tojás
2 db nagyméretű banán, pürésítve
80 g Nature Cookta Eritritol
100 g Nature Cookta Tökmagliszt
¼ kk. Nature Cookta Aszkorbinsav
csipet só
1 vaníliarúd magjai
1/2 citrom reszelt héja
10 g Nature Cookta Tápióka keményítő (low carb)
¼ tk. Nature Cookta Konjac liszt
1 csapott tk. Nature Cookta Szódabikarbóna
1 tk. citromlé
60 g N&Z Kókuszolaj
50 g héj nélküli tökmag, durvára vágva
50 g aszalt áfonya
150 g darált dió
a sütemény tetejére: héj nélküli tökmag, aszalt áfonya
A sütemény elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, fokozatosan dolgozzuk hozzá a kókuszolajat, a banánpürét, a vanília magjait, a citrom héját, a tökmagot, az áfonyát és a száraz hozzávalókat. A tésztát sütőpapírral kibélelt 20 x 25 cm-es tepsibe simítjuk, 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.