Sütőtökös kókusztallérok
Beküldte: Varga-Keczkó Zsuzsanna
Hozzávalók:
- 10 dkg Nature Cookta Kókuszliszt
- 5 dkg nyílgyökérpor
- 1,5 dkg Nature Cookta Útifű maghéj
- 1 cikk sült sütőtök belseje összenyomva
- csipetnyi só
- 8 dkg erythritol por
- 1/2 tk. Nature Cookta Szódabikarbóna
- 1/2 rúd vanília kikapart belseje
- 1/2 db citrom reszelt héja (lehetőleg bio)
- 2 evőkanálnyi citromlé
- 15 dkg puha Nature Cookta Kókuszolaj
Díszítéshez:
- magas kakaótartalmú étcsokoládé (tej-, cukor- és szójamentes)
- 1 ek. Nature Cookta Kókuszolaj
- kókuszreszelék
- házi cukormentes sárgabaracklekvár
Elkészítés:
A kókuszlisztet, nyílgyökérport, útifű maghéjat, csipet sót, erythritolt, vaníliát és a reszelt citromhéjat elkevertem. Hozzáadtam a puha kókuszolajat, sült sütőtökpürét, citromleves szódabikarbónát és összegyúrtam. Ha túl puha lenne folpackba csomagolva 10 perc hűtés jót tesz neki. Ha pedig túl száraz, akkor 1-2 kanál vizet/kókusztejet lehet hozzáadni. Két sütőpapír között kinyújtottam 2-3 mm vastagra és pogácsa szaggatóval kiszúrtam (mintát is lehet rakni rá). Minél vékonyabbra nyújtod, annál ropogósabb lesz és értelemszerűen kevesebb lesz a sütési ideje.
Sütőpapíros tepsire téve, előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben sütöttem kb 6-8 percig. Kihűlés után díszítettem az olvasztott kókuszolajos csokoládéval, baracklekvárral, kókuszreszelékkel.
A kókusztallér kb. 6 személy desszertadagja lehet és sütési idővel együtt kb. 40 perc alatt elkészül.