Hozzávalók az őszibarack salátához:
2 fél kacsamell
25 dkg őszibarack
25 dkg vegyes saláta
Nature Cookta Himalája só (rózsaszín)
frissen őrölt fekete bors
4 ek. dióolaj
2 ek. sűrű balzsamecet
1 tk. kacsazsír
A saláta elkészítése:
A kacsamell bőrös felét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. A kacsazsírt serpenyőben felolvasztjuk. Először a hús bőrös felét sütjük, míg meg nem pirul, majd a másik felét. Ezután a kacsazsírt kerámia sütőtálba öntjük, a húst a tálba helyezzük. 190 °C-on kb. 20 percig sütjük, hogy még rózsaszín maradjon a belseje. Langyosra hűtjük, szeleteljük. Egy csipet sót, az olajat és a balzsamecetet összekeverjük. Az őszibarackot cikkekre vágjuk, összekeverjük a salátával. Ráhelyezzük a szeletekre vágott húst, végül meglocsoljuk a dresszinggel.
Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.