Hozzávalók a mandulás kekszhez:
120 g finomra őrölt mandula
120 g Nature Cookta Nyírfacukor por
2 ek. Nature Cookta Tápióka keményítő
3 M-es tojás fehérje
csipet só
1 vaníliarúd magjai
½ kk. frissen reszelt tonkabab (opcionális)
A mandulás keksz elkészítése:
A mandulát összekeverjük a tápióka keményítővel, a vaníliával és a tonkababbal. A tojások fehérjét a sóval és az apránként hozzáadott porcukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a száraz hozzávalókat. Sütőpapírral kibélelt tepsire a tésztából evőkanálnyi halmokat teszünk, majd 150 °C-ra előmelegített sütőben a kekszeket kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk a kekszeket kihűlni, majd fogyasztásig jól záródó dobozban tartjuk őket. Csokoládépudinggal és friss eperrel, vagy gyümölcsös totukrémmel kínálva is mennyei.
Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.